5A7B05B6-297C-48EC-B807-B8715529EFAC_1.j

Ulkomaanmatka on mullistava kokemus, joka avaa oven uuden kulttuurin, uusien makujen ja upeiden maisemien maailmaan. Olipa kyse sitten Rooman historiallisesta viehätyksestä, Maltan casino elämyksistä tai Balin eksoottisista rannoista, uusien maiden viehätysvoima houkuttelee meitä kaikkia. Monille unelma kansainvälisestä matkasta voi tuntua sen hintalapun vuoksi saavuttamattomalta, ja lainan harkitseminen voi tuntua houkuttelevalta. Mutta onko lainan avulla matkustaminen kannattavaa? Vastuullisesti otettuna laina voi mahdollistaa unelmien matkan täyttymisen, ja tässä artikkelissa kerrommekin mitä matkalainan suhteen kannattaa ottaa huomioon.

Valitse sopiva lainatyyppi

Matkalle pääsyä varten sopivin lainamuoto on joustoluotto. Joustoluotto toimii siten, asetat käytöllesi tietyn luottorajan, josta voit ottaa ulos lainaa juuri sen summan, kuin lopulta tarvitset. Sinun ei täten tarvitse asettaa yhtä konkreettista lainasummaa, vaan voit vielä lainan hakemisen jälkeen päättää, paljonko haluat lainasta käyttää. Joustoluoton käsittely on ripeää ja laina on vakuudeton, eli sen hakeminen ei vaadi ylimääräisiä takauksia. Yleisesti ottaen joustoluoton takaisinmaksu aika on 1-8 vuotta, aika riippuu usemmasta tekijästä kuten lainan kokonaismäärästä. Internetissä mainostetaan paljon pikavippilainaa, jonka avulla voi nostaa pikaisesti parista sadasta pariin tuhanteen euroon, täysin ilman vakuutta. Kyseisen lainan takaisinmaksuaika on kuitenkin hyvin lyhyt - parista viikosta kuukausiin, ja korkoa lainalla on myös huomattava määrä, joten sitä on syytä käyttää harkitusti ja vain kiireellisiin asioihin. Matkabudjetin tueksi kannattaa pikavippejä välttää. 

Lainaa vastuullisesti          

Muistathan aina, että vaikka laina voi mahdollistaa lentolipun kustannukset tai hotelliyöt, on summa lopulta maksettava takaisin. Ennen lainan ottamista, varmista, että sinulla on mahdollisuus maksaa laina kokonaisuudessaan, korkojen sekä erillisten tilinhoitomaksujen kera takaisin. Tee itsellesi maksusuunnitelma, johon kirjaat kaikki tulosi ja menosi. Näin näet kuinka paljon sinun on realistisesti mahdollista maksaa lainaasi pois kuukausittain. Lainanmaksulle on kätevää asettaa automaattinen maksutapa, jolloin valitsemasi summa lähtee tililtäsi asettamanasi päivänä - näin vältyt myöhästyneiltä maksuilta. Tarkistathan taloudellisen tilanteesi jo ennen lainan hakemista, ja jos huomaat, että kyseisen summan maksaminen ei ole mahdollista tulevaisuudessa, älä hae lainaa. Odota parempaa ajankohtaa ja pidä vielä hetki matkaunelmistasi kiinni.

Näin tunnistat hämärät lainat

Lainan tarjoajia on nykypäivänä moneen lähtöön. Ennen kuin haet lainaa matkaasi varten varmista, että haet sitä luotettavasta lähteestä. Jos lainantarjoaja mainostaa ''korotonta'' ja ''kulutonta'' lainaa, on syytä antaa hälytyskellojen soida. Lainoihin liittyy aina korot ja kulut, ja yleensä totuus lainan takaisinmaksun ehdoista ja siihen liittyvistä lisäkuluista varmistuu vasta maksuhetkellä ja saattaa yllättää suuresti. Usein hämärät ja harhaanjohtavat sivut piilottavat tärkeät tiedot pienen tekstin joukkoon, jotta ne jäisivät lukematta. Kaikki lainaan liityvät ehdot tulisi olla selvästi esitettynä, ilman monimutkaisia lisäyksiä tai hämääviä seikkoja. 

Jos päätät ottaa lainaa matkaasi varten, pidä yllä olevat tiedot mielessä ja muista aina, että laina on jossain vaiheessa maksettava takaisin ja vielä korkojen kera. Ole varma siitä, että pystyt tähän, jotta vältyt suuremmilta ongelmilta tulevaisuudessa.